`Marketing theater gebeurt slecht en amateuristisch'

De marketing in het Nederlandse theater is slecht en amateuristisch. Dat stellen Arjen Barel en Esther Langendijk in het boek Theater & Marketing, Spanning & Sensatie dat op 20 april verschijnt. Uit het onderzoek van de schrijvers, beiden werkzaam in de theatermarketing, blijkt dat nauwelijks de helft van de gezelschappen en theaters een marketingplan heeft. Van de nieuwste technieken ter vergroting van de afzet wordt nauwelijks gebruik gemaakt omdat geld en kennis ontbreken. Het verloop onder marketingmedewerkers is groot. De overheid hamert al enige tijd op een meer bedrijfsmatige aanpak. Met dit doel werd twee jaar geleden het Fonds voor de Podiumprogrammering en Marketing opgericht. Ook het privéfonds VandenEnde Foudation probeert de marketing in het theater te verbeteren door publiciteits- en marketingafdelingen met raad en geld bij te staan.