Clubs praten over transfer Van Persie

PSV wil zo snel mogelijk Robin van Persie inlijven. De Eindhovense voetbalclub heeft zich afgelopen weekeinde officieel gemeld bij de zaakwaarnemer van de Feyenoord-aanvaller.

Voorzitter Harry van Raaij van de bijna onttroonde landskampioen heeft via een e-mail zijn belangstelling bij zijn collega Jorien van den Herik van de Rotterdamse club kenbaar gemaakt. De bedoeling is dat beide voorzitters vrijdag met elkaar onderhandelen.

PSV ziet in de speler van Jong Oranje een uitstekende opvolger voor Arjen Robben. De geblesseerde linksbuiten vertrekt aan het einde van het seizoen voor ruim achttien miljoen euro naar Chelsea. Bij een vertrek van Kezman kan de Feyenoorder ook een spitsenkoppel met Jan Vennegoor of Hesselink vormen. Van Persie heeft aangegeven het liefst achter een `diepe' spits te spelen.

De interesse van PSV in de twintigjarige Van Persie dateert vanaf het moment dat Robben dit voorjaar overeenstemming bereikte met Chelsea. De kwartfinalist van de UEFA-beker peilde eerst via een tussenpersoon de interesse van Van Persie in PSV. De Eindhovense club maakte afgelopen weekeinde de belangstelling in de aanvaller bij Feyenoord bekend.

Feyenoord wil over een vertrek van Van Persie onderhandelen. Het grootste talent uit de Rotterdamse jeugdopleiding van de laatste jaren heeft eerder dit seizoen aangegeven dat hij zijn aan het einde van het volgende seizoen aflopende contract niet wil verlengen. Feyenoord wil hoe dan ook voorkomen dat de aanvaller de club net als Jon Dahl Tomasson (AC Milan) transfervrij gaat verlaten. De leiding van de club dreigde eerder dit seizoen Van Persie volgend seizoen niet meer op te stellen.

Het is niet bekend hoeveel PSV voor de jeugdinternational moet betalen. Zowel bij Feyenoord als PSV willen ze niet reageren op het gerucht dat de aanvaller 3 miljoen euro moet kosten. ,,Daar zag ik geen ja en geen nee op'', aldus Van Raaij. ,,De bedoeling is dat ik vrijdag met Van den Herik contact heb. Het lijkt me beter dat ik alles met hem bespreek.''

Van Persie ziet een overgang naar PSV wel zitten. De spits gaf zondag na afloop van de onbesliste topper (1-1) tegen Ajax nog aan dat hij Feyenoord een fantastische club vindt. ,,Maar met sommige mensen binnen de vereniging heb ik het helemaal gehad'', aldus de aanvaller.

PSV heeft een bod op Dennis Rommedahl geweigerd. Hamburger SV wilde anderhalf miljoen euro voor de Deense vleugelaanvaller betalen. Voorzitter Van Raaij heeft de Duitse club gisteren laten weten dat hij het bedrag veel te laag vindt om te onderhandelen. Zijn contract loopt volgend jaar af.