Zeilteam krijgt gestalte

De Nederlandse zeilploeg voor de Olympische Spelen in Athene begint enige omvang te krijgen. Met de kwalificatie van het Starduo Mark Neeleman/Peter van Niekerk, gisteren in Medemblik, is Oranje zeker van deelnemers in vier van de elf olympische klassen.

Eerder stelden Lisa Westerhof/Margriet Matthijsse (470), Sven en Kalle Coster (470) en Mitch Booth/Herbert Dercksen (Tornado) een olympisch startbewijs veilig. De kwalificatie van Joeri van Dijk (Mistral), Carolijn Brouwer (Europe) en team-Thies (Yngling) is nog afhankelijk van een aanvullende eis.

Van Dijk en Brouwer moeten nog vormbehoud tonen. Dat houdt een plaats bij de eerste twaalf deelnemers in bij de grote zeiltoernooien in Hyères, Medemblik en Kiel, of bij de eerste twaalf landen bij het WK.

Team-Thies moet op het toernooi in Spanje nog een startplaats voor Nederland veiligstellen. In de 49er, Laser en Finn hebben zich nog geen Oranje-zeilers genomineerd.