Lenteweer breekt door

De rest van de week staat in het teken van vrij warm en zonnig lenteweer. Het zal op sommige dagen 20 graden worden. Pas op zondag nadert vanuit het westen minder warme lucht met meer wolken en mogelijk lichte regen.

Vannacht is er weinig bewolking en wind waardoor de temperatuur snel zakt. Tegen zonsopkomst kan het in het binnenland rond het vriespunt zijn en aan de grond zal het dan op veel plaatsen licht vriezen. Verder ontstaat misschien wat mist of laaghangende bewolking.

Morgenochtend ruimt de zon de laaghangende bewolking snel op, maar in de middag ontwikkelen zich weer stapelwolken. Er blijven echter zonnige perioden over en het is droog. Bij een hooguit matige zuidelijke wind, kracht 3, wordt het al zachter dan vandaag met 13 graden aan zee tot 16 in het binnenland.

Donderdag lijkt de zon beter uit de verf te komen dan vandaag en stijgt de temperatuur in het zuiden naar 19 graden. Op de Wadden is het met 14 graden duidelijk koeler. De wind draait naar het zuidoosten en blijft matig, rond kracht 3.

Vrijdag en zaterdag verlopen nog iets warmer en het binnenland kan dan op rond de 20 graden rekenen. Het lenteweer is verder compleet met veel zon en niet meer dan een zuidelijk briesje. Zondag neemt de bewolking toe, valt er misschien wat regen en daalt de temperatuur weer.