Eindzege in Japan voor Mia Audina

Badmintonster Mia Audina heeft zondag het Japan Open in Tokio gewonnen. De als vierde geplaatste Nederlandse versloeg in de finale de nummer één van de wereld, de Chinese Ruina Gong. Audina won de wedstrijd met 7-11, 11-7 en 11-7. De Rotterdamse verloor vorige maand in een week tijd nog tweemaal van Ruina Gong, in de finale van het Zwitsers Open en in de halve finales van het All England. Een week geleden kreeg ze niet de kans zich met de Chinese wereldtop te meten, omdat ze bij het Koreaans Open in Seoul er mede door ziekte in de kwartfinales uitvloog tegen de thuisspelende Jun Dae Youn. ,,Misschien dat ik dat kan vergeten als ik hier win'', had Audina in Tokio voor de finale nog gezegd. Het Japan Open won ze al eens, in 1997. Toen kwam ze nog voor Indonesië uit. Twee jaar later besloot ze naar Nederland te verhuizen, waar ze trouwde met een gospelzanger.