The Magic of Kasarova

The Magic of Kasarova is een selectie uit al verschenen cd's van een van de beste en interessantste zangeressen van deze tijd, aangevuld met enkele niet eerder uitgebrachte live-opnamen. Naast Cecilia Bartoli zijn er gelukkig nog andere mezzosopranen en voor wie de Vessalina Kasarova nog niet kent is dit een gevarieerde introductie op haar zangkunst. Daarover zegt ze in het boekje verstandige dingen, te genuanceerd om hier te herhalen.

Kasarova begint met een prachtige dramatische aria van Sesto uit Mozarts La clemenzo di Tito, een rol die ze in 2002 ook bij de Nederlandse Opera zong, en eindigt met Händels coloratuur-aria uit Rinaldo, waarin ze het tegen een triomfantelijke trompet opneemt. Jammer dat er in Salzburg publiek in de zaal zat toen Kasarova daar Berlioz' D'amour l'ardente flamme zong en dat de microfoon niet goed was gericht. Maar wie daaromheen luistert hoort Kasarova's vervoerende intensiteit.

RCA 82876 51933 2 ****