Lezer schrijft over het onhandige formaat van de krant ...

Toen ik nog regelmatig voor mijn werk naar het buitenland vloog, merkte ik voor het eerst bewust dat het Nederlandse krantenformaat op reis uiterst onhandig was. Bovendien worstelde ik met al die grote, losse vellen. Alleen in de First-Class was er toen genoeg ruimte om de krant open te vouwen. Hetzelfde wat voor het vliegtuig gold, gold en geldt nog voor trein en bus. Ik ben ouder (70+) en heb zelfs moeite met het lezen van de krant op de (stam)tafel. In de breedte dubbel vouwen helpt, maar de leesbaarheid neemt af omdat artikelen en berichten met de halve hoogte geen rekening (kunnen) houden.

Eind maart lag ik een aantal dagen in een ziekenhuis. Ook daarbij kreeg ik te maken met het onhandige formaat van NRC Handelsblad en het getob met losse bladzijden. Teneinde raad heb ik toen voor Spits en Metro gekozen. Bezoekers brachten die mee en later vond ik ze in de Ziekenhuiswinkel.

Daarna las ik over de overstap van Het Parool naar tabloid. Ik meen dat daarbij het argument `jongeren bereiken' genoemd werd. Ik kan u laten weten dat u ook `ouderen' met een tabloid een groot plezier zou doen.

    • Arend Maaskant