Files door vakantiedrukte

Het vakantieverkeer heeft gisteren voor extra drukte op de wegen gezorgd. De hele dag stonden files richting de bekende recreatiegebieden, aldus verkeerscentrale TIC.

Gisterochtend zorgden onstuimige buien, een ongeval en het paasverkeer uit Duitsland onder meer voor een lange file op de A12 naar Den Haag. In de middag stroomden de wegen richting de Waddeneilanden, de Veluwe, Zeeland en het IJsselmeer vol. Voor de boot naar Texel ontstond een file van vier kilometer, de wachttijd liep op tot anderhalf uur. De Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) verdubbelde de frequentie van de veerdienst om alle toeristen over te zetten.

Op het drukste moment, halverwege de middag, waren er 21 files met een totale lengte van honderd kilometer. Het was daarmee minder druk dan vorig jaar. De piek in de paasdrukte lag evenals vorig jaar op donderdagmiddag toen er 55 files stonden met bij elkaar een lengte van driehonderd kilometer.

Ongeveer 600.000 Nederlanders gaan er tijdens het paasweekeinde even tussenuit. Van hen blijft tweederde in eigen land en vertrok de rest vooral naar België, Duitsland en Frankrijk.