DYLAN VERKOOPT LINGERIE

Voor het eerst in zijn veertigjarige carrière als zanger, treedt popster Bob Dylan (62) op in een Amerikaans televisiereclamefilmpje. Hij maakt reclame voor het hippe lingeriemerk Victoria's Secret.

De zanger is te zien in Venetië, in een filmpje vol schaars geklede modellen die de nieuwe ondergoedlijn Angel tonen.

Victoria's Secret is bekend vanwege de supermodellen die het bedrijf voor reclame wist te strikken, zoals Claudia Schiffer en Heidi Klum.

Dylan houdt zijn kleren aan in de filmpjes die de komende weken in de VS te zien zullen zijn. Zijn lied Love Sick van het album Time Out of Mind uit 1997 is de achtergrondmuziek voor het filmpje: zo is het ook het idee ontstaan de voormalig protestzanger te vragen voor een optreden.

Hoewel hij zelf nooit eerder in een reclamefilmpje te zien was, werd zijn lied The Times They Are A-Changin' wel gebruikt in een commercial voor de Bank of Montreal. Dat kwam de popster op kritiek te staan dat hij zijn ziel aan de duivel had verkocht. De popzanger heeft geen commentaar gegeven op zijn stap mee te doen aan deze ondergoed relcame. Bij Victoria's Secret hebben ze het er ook niet met hem over gehad. ,,Hij deed gewoon mee'', aldus Ed Razek van het bedrijf. (BBC,AP)

NIPPLEGATE PROTEST

Zangeres Alanis Morissette heeft afgelopen zondag in Canada zich `uitgekleed' tijdens een prijsuitreiking, om te protesteren tegen de toenemende `censuur' in de Verenigde Staten.

Ze stripte, en bleef in een `naaktpak' op het podium, slechts gekleed met een tepelsieraad - een verwijzing naar Janet Jacksons borstontbloting tijdens de tv-uitzending van de Superbowl. Daarna is in de VS een aantal maatregelen aangekondigd bij de media om incidenten als met Jackson, waarbij een paar seconden een borst te zien was, te voorkomen. ,,Ik ben trots dat ik hier zo kan staan'', zei Morissette in Canada. ,,Wij zijn niet van bang voor een vrouwenborst.'' De zangeres keerde zich tegen Amerikaanse radiostations die eisen dat ze grove taal in een van haar recente liedjes verandert. ,,Ze zijn bang'', was haar oordeel.

Janet Jackson ondertussen, lijkt geen last te hebben van nipplegate, zoals het borstontblotingsincident is gaan heten. Haar nieuwe cd Damita Jo (zie bespreking in deze bijlage) kwam afgelopen week binnen op de tweede plaats van de cd-top tien.