Cofidis trekt zich terug uit peloton na dopingverwijt

De Franse wielerploeg Cofidis trekt zich voorlopig terug uit het peloton. De formatie besloot hiertoe, omdat Cofidis momenteel verwikkeld is in een groot dopingschandaal. ,,Gezien de zware aanklachten heeft de stichting Cofidis besloten om zich voorlopig terug te trekken en te bezinnen over de ontstane situatie'', stelde de ploeg gisteren in een persbericht. Eerder op de dag werd de leiding van de wielerploeg in staat van beschuldiging gesteld voor het verstrekken van verboden middelen. Morgen staat de wereldbekerwedstrijd Parijs-Roubaix op het programma. Hoe lang de Cofidis-renners niet in actie zullen komen, is niet duidelijk. De zaak kwam aan het licht nadat Philippe Gaumont tijdens een verhoor vertelde dat hij het slachtoffer was van structureel dopegebruik in de ploeg. ,,Een renner die geen dope nam, werd aan het einde van het seizoen weggestuurd'', zei hij. Onderzoeksrechter Pallain diende daarop een aanklacht in. Cofidis ontsloeg Gaumont na diens ontboezeming.