Cel in na stelen konijn

De sheriff van Pasco County in Florida heeft gisteren een negen-jarig meisje gearresteerd en in de boeien geslagen. Nadat hij haar verteld had wat haar rechten waren, werd ze meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende het meisje dat ze het konijn van de buren had gestolen.

Ontkennen zou ook weinig zin hebben gehad, aangezien het zwart-wit gevlekte konijn dat Oreo heet vrolijk in haar huiskamer rondhuppelde. Het meisje ontkende echter wel iets te weten van de twee biljetten van 5 dollar die volgens de buurvrouw eveneens vermist werden. Na het verhoor op het politiebureau wrd het meisje naar een jeugdinrichting overgebracht, waar haar moeder haar een uur later ophaalde.

Het meisje was behoorlijk overstuur en vertelde dat ze de sheriff niet aardig vond. Bovendien zou hij een van de handboeien veel te strak om hebben gedaan, vertelde ze. De openbaar aanklager van Pasco County erkende later dat de reactie van de sheriff misschien wat overdreven was geweest. Volgens hem was het genoeg geweest om rapport op te maken en dat door te geven aan de justitie. De eigenaar van het konijn zei dat het meisje vaker voor problemen zorgde en hulp nodig had.