VERDER VERSCHENEN

Stephen Desberg en Johan de Moor verstripten Kiplings Junglebook in het eerste deel van de bijzonder kleurige serie, Het laatste jungleboek (Deel 1. De mens, Lombard, €6,75). Mowgli kijkt als oude man terug op zijn jeugd die hij doorbracht bij de dieren. Daar woedt een heftige strijd tussen de wolven die Mowgli hebben opgenomen en de gemene tijger Sherekhan die het daar niet mee eens is.

Pascal Rabatés Ibicus is met het vierde deel (Oog & Blik, €14,95) afgesloten. De sluwe `graaf' Nevzorof heeft het zwaar op het Turkse eiland waar hij is vastgezet, samen met de andere passagiers die de Russische revolutie probeerden te ontvluchten met een schip. De geheime dienst zit hem op de hielen en het geld raakt ook op. Toch weet hij zich er weer uit te redden.

Black Hole is een Amerikaanse serie waarvan velen vermoeden dat die een van de beste strips aller tijden zal worden – als die tenminste een keer wordt afgerond. Tekenaar Charles Burns lijkt met deel 11 (Fantagraphics, €6,) naar een einde toe te werken. Tieners die in de wouden rond een klein dorpje schuilen, omdat ze besmet zijn met een ziekte die hen in monsters transformeerde, ontvluchten de benauwende bossen naar het open veld van de woestijn.

De val (Dupuis, €12,95) is een fraai familiedrama van Etienne Davodeau. Een gezin trekt naar de `campagne' om daar het vervallen ouderlijk huis op te knappen. Al direct komen de spanningen naar boven, die al jarenlang broeiden. Het wordt allemaal nog erger als huisvriend Toussaint (`de officiële minder bedeelde van de familie') minder onschuldig is als hij altijd leek.

    • Gerard Zeegers