Leiding Cofidis voor de rechter in dopingzaak

De leiding van de Franse wielerploeg Cofidis is in staat van beschuldiging gesteld voor het verstrekken van verboden middelen.

Het gaat om ploegarts Menuet, manager Bondue en assistent-ploegleider Deloeil. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe vandaag. Onderzoeksrechter Pallain diende een aanklacht in na het verhoor van wielrenner Philippe Gaumont. De 30-jarige renner zei slachtoffer van structureel gebruik van doping in de wielersport te zijn. ,,Een renner die geen dope nam, werd aan het einde van het seizoen weggestuurd'', zei hij. Cofidis ontsloeg Gaumont na zijn bekentenis. Voor de eerste keer wordt ook David Millar in het dopingschandaal genoemd. Volgens Gaumont ontving de Schotse wereldkampioen tijdrijden vorig jaar kort voor zijn winnende tijdrit in de Tour de France van Menuet een injectie met een ,,heldere vloeistof''. Millar vroeg de ploegarts Gaumont en Vasseur dezelfde substantie toe te dienen. Gaumont zegt niet om welk middel het gaat. Millar reageerde in Manchester venijnig op de verklaringen van Gaumont. ,,Gaumont is een idioot. Maar wat gevaarlijker is, hij is zeer bedreven in het manipuleren van mensen. Op dit moment schijnt hij de rechter, de politie en de pers te manipuleren. Hij is krankzinnig en voert een guerrilla tegen Cofidis.''