Opinie

    • Youp van ’t Hek

Kijkdoos

Voor de burelen van de Spaanse roddelredacties staan lange rijen derderangs snollen om in ruil voor een aanzienlijk bedrag te vertellen waar en hoe ze het met de gelukkig gehuwde David Beckham hebben gedaan. En niet alleen met Beckham. Een triootje met twee Madrileense voetbalvedetten op een discotoilet was ook heel gewoon. En een orgie met het hele elftal schijnt ook voorgekomen te zijn. Heeft zo’n dame toch voor een paar honderd miljoen aan voetbalvlees in haar bed gehad. Nu snap je nog beter waarom de voetballers in het muurtje hun handen zo angstvallig voor hun klok- en hamerspel houden. Ze moeten ‘s avonds nog uit.

Wel leuk dat Nederland ook meedoet in de affaire. En nog wel via de diplomatendochter Rebecca Loos. Haar naam vlamt op de tabloids. Mede dankzij haar praatgrage broertje, die stevig uit de doeken heeft gedaan hoe zijn zus ontroostbaar onder haar liefdesverdriet leed nadat haar Beckham haar in de steek had gelaten. Loos geloosd. Dit is haar zoete wraak!

Het zal een spraakmakende echtscheiding worden. Honderden roddeljournalisten zijn van hun paasverlof teruggeroepen en moeten zich gaan verdiepen in de ex-Spicegirl en haar man. Kan

je bij de bookmakers inzetten

op de hoogte van het bedrag dat David binnenkort moet neertellen? Groot-Brittannië siddert, Spanje smult en de rest van de

wereld geniet met volle teugen mee.

Zal die Beckham op een gegeven moment een Santegoeds-achtige kwal op zijn bek timmeren of draagt hij zijn lot en laat hij zich net als in zijn betere periode gedwee filmen en fotograferen?

Begreep uit de krant dat we inmiddels ook het wel en wee van de zingende toupetnicht Gerard Joling kunnen volgen. Volgens mijn ochtendblad is het ordinairder dan ordinair. Dus dan zal het wel goed bekeken worden. Ik heb begrepen dat het leven van de wandelende Prozacpot Patty Brard ook een groot succes is. En bij de Frogertjes mogen we ook al binnenkijken. Net als bij de Bauers en de Pfaffjes. Gisteren las ik weer iets nieuws: Katja Schuurman wordt vanaf 21 april de hele dag gevolgd door een cameraman. Hij wijkt geen seconde van haar zijde. En je kan dan op je mobiele telefoon of op het internet live zien waar de schat uithangt. Tegen betaling uiteraard. Dus vlak voordat ik ga slapen kijk ik even op mijn mobieltje waar Katja de Kijkdoos zit! Het schijnt dat je haar dagelijks leven ook kunt volgen via het stationsblaadje Sp!ts en radio Noordzee. Moet je je als ouders van het voormalige soapsterretje zorgen maken? Vragen die mensen zich wel eens af waar het mis is gegaan? Wanneer grijp je in?

Volgens mij zijn we met zijn allen echt ten einde raad. De totale verveelkanker woekert door ons hopeloze bestaan.

Gisteren droomde ik dat mijn leven versoapt werd. De Van ’t Hekjes hadden dag en nacht een cameraploeg in huis. En het werd ruzie. De kinderen waren naar bed en mijn vrouw en ik zaten te lezen. Allebei in een boek. De regisseur vond het nogal saai. Wat hebben de kijkers nou aan een lezende man en een lezende vrouw? Ik wist het ook niet, maar het was niet anders. En of die klassieke muziek af mocht! Dat scheelde kijkers. Ze wilden de cabaretier in actie zien. Ik stelde voor om koffie te gaan zetten. Was ook weer saai.

,,Zal ik anders de vuilniszakken buiten zetten?”, probeerde ik. Ook afgekeurd.

De regisseur stelde voor dat ik zou masturberen.

,,Maar dat leest niet lekker”, opperde ik.

Ruzie mocht ook. Dat ik mijn vrouw zou uitschelden voor tyfushoer en kankerslet.

,,Maar ze zit gewoon te lezen. Dan ben je toch geen tyfushoer. Hooguit kan ik boekensnol tegen haar roepen. Of letterhoer. Maar verder kom ik niet”, overtuigde ik de wanhopige regisseur. Toen werd ik gelukkig wakker. Naast mijn vrouw, die mij ‘s ochtends vertelde dat ik het in haar droom met een Spicegirl en Patty Brard deed. En dat David Beckham dat allemaal filmde met zijn telefoon. Die seinde het weer door naar Katja Schuurman, die er erg van genoot. En dat zagen we weer op internet, terwijl je ook alles kon volgen op www.youp.nl. Daar kunt u binnenkort ook mijn suïcide zien. Live!

    • Youp van ’t Hek