Hoes wint geding

Johnny Hoes heeft een kort geding gewonnen tegen zijn kleinkinderen, die sinds anderhalf jaar de dagelijkse leiding hebben over zijn platenmaatschappij Telstar.

Er is een conflict over enkele tienduizenden euro's waarop Hoes recht meende te hebben voor het draaien van zijn platen in cafés en op radiostations. De kleinkinderen betaalden hem wel de auteursrechten voor de 21.000 nummers die hij schreef, maar niet de `naburige rechten' voor de uitvoerenden. Die zou Hoes hebben overgedragen aan zijn dochter Jacqui, hun moeder. Zij stond tot haar dood in 2002 aan het hoofd van Telstar.

De zanger van zelfgeproduceerde hits als Och was ik maar... en Costa del Sol kreeg gistermiddag gelijk van de rechter. Hoes heeft de rechten nooit aan zijn dochter overgedragen. Het bureau Sena, dat de naburige rechten uitkeert, had de betalingen geblokkeerd tot de familievete was opgelost. Het bedrag kan nu worden overgemaakt.

Hoes – volgende week wordt hij zevenentachtig – wordt zaterdag gehuldigd in de Heineken Music Hall. Daar worden zijn liedjes gezongen door Imca Marina, Bonnie St. Claire, Annie de Reuver, Patty Brard, Jacques Herb, Ronnie Tober, Koos Alberts en vele anderen.