Eigen nieuws

Mickey Mouse leren tekenen

Met mijn moeder en zusje was ik in Disneyland Resort Parijs. In een souvenirwinkeltje zocht ik een boek uit waarin ze laten zien hoe je Mickey Mouse moet tekenen. Dit is mijn Mickey. Mijn zusje vindt dat hij meer op Winnie de Poeh lijkt. Het is eigenlijk ook Winnie de Poeh.

Eigen tekening van Keesje Feuerstein (5 jaar) uit Amsterdam

Baanaantje

Er was een baanaantje

dat heete adriaantje.

hij klom op een hekje.

en viel er van av

hij riep help me

toen kwam een baanaantje

die riep adriaantje

toen stont hij weer op

en hij liep op zijn kop

Eigen gedicht van Madelief van Dongen (7 jaar) uit Maastricht

De marathon van Rotterdam

Eigen tekening van Rik van Leeuwen (5 jaar) uit Rotterdam

Toen mijn vis doodging

Ik weet niet meer wanneer mijn vis ziek werd, maar opeens lag hij op zijn zij, en nu ligt hij in een mooi doosje. Opeens was hij dood en mijn moeder vertelde het toen ik uit school kwam. We hebben een nieuwe vis en die wordt misschien ook ziek. En als die ziek wordt dan kunnen we geen nieuwe kopen want dan gaat die ook dood. Maar gelukkig is die andere niet ziek. Misschien kunnen we een nieuwe kopen. Maar misschien wordt-ie toch ziek.

Eigen vissennieuws en -tekening van Eila van Stipriaan (6 jaar) uit Amsterdam

De zeemeeuw

Ik ben de zeemeeuw

Ik ken een grote zeeleeuw

Hij zegt dat ik hard schreeuw

Ik ben heel groot

Ik eet veel schroot

Als ik moe ben rust ik op een boot

Ik eet veel

In restaurants zijn frieten geel

Ik ben zo wit als meel

Als ik zwem in de zee

Gaan mijn vrienden mee

Soms zien we dan een boot met vee

Ik ben zo wit als sneeuw

Ik ben de zeemeeuw

Eigen gedicht van Anna Tonk (11 jaar) uit Wageningen