Voorkeur Muziek

Peter Eötvös

De Hongaarse componist en dirigent Peter Eötvös viert zijn zestigste verjaardag tijdens de Matinee in het Amsterdamse Concertgebouw op 10 april. Eötvös leidt het Radio Kamerorkest, waarvan hij chef is, in de Nederlandse premières van Triangel, Replica en Schnatches of a conversation. Verder klinkt de première van Here van Michel van der Aa. Het concert wordt zaterdag 10 april 14u15 rechtstreeks uitgezonden door Radio 4 en 13 april 20u herhaald.

Matinee: 10 april 14u15 Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.

Paaspop

Anders dan andere popfestivals, want Paaspop in Schijndel zweert bij afwisseling en grote nadruk op Nederlandse toppers. Optredens van onder meer Heideroosjes, Epica, Danko Jones en Enge Buren (zaterdag) en League Of XO Gentlemen, Di-rect, Monster Magnet, Ilse de Lange en Within Temptation (zondag).

Op zaterdag is er ook een Smartlappen Revue met o.a. Heessie, Alles Rap en Ronnie en de Razende Ronda's.

10 en 11 april Festivalterrein De Molenheide, Schijndel. Inl www.paaspop.nl

Christian Tetzlaff

De violist Christian Tetzlaff is de solist in een serie concerten `Gouden Meesterwerken' van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het orkest, onder leiding van Hans Graf speelt op 14, 15, 16 en 18 april in De Doelen. De Duitser Tetzlaff speelt het Vioolconcert van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Verder klinken in dit romantische programma de ouverture Der Freischütz van Weber en de Achtste symfonie van Dvorák.

14, 15, 16 april 20u15; 18 april 14u15 De Doelen Rotterdam res 010 2171717.