Van Royen te koop bij Kruidvat

Kruidvat gaat boeken verkopen van Heleen van Royen en Herman Brusselmans. De boeken gaan minder dan 5 euro kosten. Dat maakte de huis-uitgeverij van Kruidvat, Company of Books, bekend.

Het is voor het eerst dat Kruidvat populaire Nederlandstalige literaire auteurs kan aanbieden. Begin dit jaar maakte de drogisterijketen, al zeer succesvol met klassieke cd`s, bekend boeken te gaan verkopen. Het assortiment beprekte zich tot nu toe tot vertaalde fictie en non-fictie.

Van Heleen van Royen verschijnt Lef, een uitbreiding van de bundel columns Je zal er maar mee getrouwd zijn met de stukken over Rob Oudkerk. De foto's in de oorspronkelijke bundel staan niet in de goedkope heruitgave. Van Brusselmans verschijnt In de knoei.

Sandra Piers, commercieel directeur bij Company of Books, verwacht dit jaar nog veel meer `literaire auteurs' te kunnen uitbrengen via Kruidvat. ,,We hebben een lange lijst met namen. Bij de uitgeverijen liggen verzoeken om samen te werken en titels die nu liggen te verstoffen in het archief tegen budgetprijzen uit te brengen. We willen ook graag literaire klassiekers uitbrengen.''

Piers noemt deze specials een ,,vijfde exploitatievorm'' in het leven van een boek, na de hardcover, de paperback, de mid-price en de pocket. ,,Het is tragisch dat de levensduur van de boeken tegenwoordig zo kort is. Onze uitgaven verlengen dat leven.''