The Bigger Picture

Op de filmsite van `The Passion Of The Christ' van Mel Gibson zag ik dat je onder `merchandise' ook mokken en kruisnagels in twee maten kunt bestellen. Staan film en boodschap op zich of moeten wij de boodschapper die de laatste uren van Jezus heeft willen verfilmen ook onder de loep nemen? Komen meer geweldfilms van Gibson na `The Passion' uit, dan is in ieder geval de boodschapper op slag suspect. Dan zou deze film nog kunnen worden beoordeeld vanwege de pretentie, om de boodschap. Je als regisseur beperken tot de laatste twaalf uur van Jezus, betekent dat bruut geweld en intens lijden de mensen naar de film moeten trekken.

Concentreren op de laatste uren betekent echter ook voorbijgaan aan de essentie dat Jezus moest sterven. Zonder zijn dood geen martelaarschap en testament. Maar ja, The Bigger Picture vinden veel bioscoopgangers een moeilijke boodschap.

Ik vraag me af of je door de film het geknisper van popcornzakjes zult kunnen horen. Ga er nog maar eens voor zitten voordat u een kaartje voor de voorstelling koopt.

    • Ralph Panhuyzen