Schermster krijgt alsnog herkansing Olympische Spelen

Indra Angad-Gaur krijgt alsnog een kans zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Athene. Hoewel de defensie-medewerkster niet heeft voldaan aan de kwalificatie-eisen, heeft de Nederlandse schermbond in overleg met sportkoepel NOC*NSF besloten de veelvoudig nationaal floretkampioene toch in te schrijven voor het olympisch kwalificatietoernooi, op 17 april in Gent. Angad-Gaur (30) moet in België op het erepodium eindigen. Als dat lukt wordt van haar in mei nog een plaats bij de beste acht verwacht bij een nader aan te wijzen wereldbekertoernooi. Het toernooi in Gent telt in totaal slechts elf deelneemsters. Alleen de Duitse Simone Bauer staat hoger op de wereldranglijst dan de Rotterdamse. Degenschermers Sonja Tol (31) en Arwin Kardolus (39) zijn rechtstreeks geplaatst, en moeten de finale halen om naar Athene te mogen.