Filmfonds krijgt 3,5 miljoen voor publieksfilm

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft voor dit jaar 3,5 miljoen euro toegekend aan het Filmfonds ter bevordering van de Nederlandse publieksfilm en de intendant, die bij het fonds scenario's helpt ontwikkelen. De afgelopen jaren kreeg het filmfonds jaarlijks 7,7 miljoen voor dit doel, maar dan van het ministerie van Financiën. Vorig jaar werd echter het filmstimuleringsbeleid beëindigd, waarin OCW, Financiën en Economische Zaken samenwerkten. Sindsdien heeft alleen OCW nog geld voor film op de begroting staan.

Het Fonds heeft verheugd gereageerd op de toekenning van dit geld. ,,We waren bang dat er helemaal niks meer voor de publieksfilm zou overblijven'', aldus een woordvoerder. De steun voor de publieksfilm komt ten goede aan filmprojecten waarvan volgens het fonds mag worden verwacht dat ze een breed publiek zullen aanspreken.

Morgen in CS: Ongevraagd Advies: Film