Vrouwen en misdaad

Volgens Sandra Tielenburg (39) richt de tv-zender Discovery channel zich hoofdzakelijk op mannen. Tielenburg is de nieuwe algemeen-manager van de moedermaatschappij van het kanaal voor de Benelux en Zuid-Afrika. Discovery Channel heeft volgens haar een marktaandeel van 1,8 procent. Over een paar jaar moet dat boven de 2 procent liggen. ,,Ieder mens heeft een aangeboren nieuwsgierigheid. Wij spelen daarop in met onze programmering, die voor een groot deel bestaat uit documentaires.'' Discovery richt zich nu hoofdzakelijk op mannen tussen de 20 en de 34 jaar. ,,Maar we hebben ook aardig wat vrouwelijke kijkers, die graag naar onze thema-avond over misdaad kijken.'' Om de naamsbekendheid van Discovery te vergroten, wil Tielenburg de merchandising actiever aanpakken. ,,We verkopen boeken, dvd's, spellen en nog een aantal artikelen.'' Tielenburg, die een heao-opleiding heeft gevolgd, is ook verantwoordelijk voor de zender Animal Planet.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan van Wondergem