Verhagen wil een nationale veiligheidsraad

CDA-fractieleider Verhagen vindt dat Nederland een nationale veiligheidsraad moet krijgen voor de terreurbestrijding. Het nieuwe orgaan zou onder leiding moeten staan van de premier, zegt Verhagen in het weekblad Elsevier. Volgens hem is de aanpak van de verschillende ministeries, die met de terreurbestrijding van doen hebben, op het moment nog te zeer versnipperd. Verhagen, tevens voorzitter van de inlichtingencommissie van de Tweede Kamer, zegt dat hij het idee al bij de kabinetsformaties van 2002 en 2003 heeft gelanceerd. ,,VVD-leider Zalm lachte het idee van een veiligheidsraad weg. Hij zag het niet zitten.'' Verhagen stelt ook dat er aparte wetgeving voor terreurbestrijding moet komen, eventueel zelfs een speciaal wetboek voor anti-terrorisme. De Tweede Kamer debatteert volgende week over de aanpak van het terrorisme.