Informatie over kredieten

Experian Nederland verstrekt krediet- en marketinginformatie aan bedrijven. Mobiele telecombedrijven kunnen bijvoorbeeld informeren of een nieuwe klant een geschiedenis van betalingsproblemen heeft. De in Londen geboren Rory Matthews (44) is de nieuwe directeur voor de Nederlandse vestiging, waar 150 mensen werken.

Matthews begon na zijn MBA-studie als manager bij IBM. In 1993 stapte hij over naar het Zuid-Afrikaanse kredietbureau Trans Union. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Experian, waar hij de taak kreeg diensten op te zetten op het gebied van fraudebestrijding, kredietwaardigheid en risicomanagement. In 1999 verhuisde hij naar Nederland om het kredietbureau van Experian ter hand te nemen. Matthews is ook directeur van dochtermaatschappij CEG in Duitsland.

Personalia@nrc.nl