Huurster

Dat acteur Danny DeVito als regisseur een voorkeur heeft voor zwarte humor, weten we al sinds hij in 1990 The War of the Roses maakte. In Duplex is hij even sadistisch, maar, of het nou komt door het feit dat je het nu wel van hem verwacht, door de cast of door het verhaal, Duplex haalt in geen enkel opzicht het niveau van het huwelijkse steekspel dat Kathleen Turner en Michael Douglas in 1990 in en om het huis opvoerden. Dit keer vormen Ben Stiller en Drew Barrymore het echtpaar. Ze zijn dolgelukkig met hun nieuwe huis en nemen de oude huurster op de bovenverdieping voor lief. Dat wil zeggen: tot ze hen compleet gek maakt met haar gezeur. Van sympathieke, zij het hebzuchtige mensen veranderen ze in moordenaars die alles in het werk stellen om de oude vrouw uit de weg te ruimen. Maar die overleeft de zwaarste aanslagen, tot die van een huurmoordenaar aan toe (,,I knew they would send a professional'', zegt ze grimmig). Het gegeven is eigenlijk goed voor niet meer dan vijftig minuten tv-komedie en de makers hebben er met hangen en wurgen anderhalf uur film uit geslagen.

Duplex. Regie: Danny DeVito. Met : Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essell, Robert Wisdom. In: 15 bioscopen