Doelman zag het aankomen

`The End'. Met een simpele kop gaf de Spaanse sportkrant Marca vandaag aan dat het sprookje voor Real Madrid voorbij is. Een foto van invaller Santiago Solari, die liggend op het veld zijn teleurstelling over de uitschakeling in de Champions League verbijt, illustreert de ontgoocheling van de Madrileense sterrenformatie treffend.

,,Ik neem de volle verantwoordelijkheid'', zei coach Carlos Queiroz van Real Madrid. De man die Vicente del Bosque vorig jaar opvolgde ligt na de verloren bekerfinale in eigen land tegen Zaragoza en de vroegtijdige uitschakeling onder vuur. Directeur Jorge Valdano weigerde gisteravond om zich met zijn volle gewicht achter Queiroz te scharen. Op vragen van verslaggevers over de toekomst van de trainer zei Valdano: ,,We hebben er nog niet eens over nagedacht of Queiroz moet blijven.''

Real-doelman Iker Casillas liet zich voor de radiomicrofoon kritisch uit over zijn ploeg. ,,Ik heb dit aan zien komen. In andere wedstrijden hebben we het geluk aan onze kant gehad en waren de resultaten geflatteerd. Ik zie de ploeg aan de achterkant en ik stel vast dat we niet in een goede vorm verkeren. Zo kijk ik er tegenaan, en ik weet dat die opvatting niet gedeeld wordt door de rest van de ploeg.'' Real-aanvoerder Raúl: ,,Het is een zware klap en het is niet in woorden uit te drukken hoe teleurgesteld we zijn.''

Het beslissende doelpunt van Chelsea-linksback Wayne Bridge tegen Arsenal verschafte coach Claudio Ranieri `dertig seconden een delirium'. De positie van de Italiaan stond ter discussie bij de Londense club, maar wat de Engelse kranten betreft hoeft hij niet weg en is hij door de uitschakeling van Arsenal gerehabiliteerd. `Ranieri had niets te verliezen, zelfs niet zijn baan', schrijft The Independent. Kop in de Daily Mirror: `Claudio on cloud nine', een woordspeling die vertelt dat de coach zijn geluk niet op kan.