Besturen op afstand

Bij de Nederlandse vestiging van chemieconcern BASF wordt de Fransman Olivier Homolle (50) de nieuwe topman. Hij volgt Harry de Vries op, die lid wordt van de Raad van Commissarissen. Homolle gaat de Nederlandse tak van het bedrijf vanuit Parijs leiden. België, Frankrijk en Zwitserland `doet hij erbij'. De dagelijkse werkzaamheden laat hij voor een groot deel over aan plaatsvervangend directeur Ger van der Lubbe.

Na zijn afstuderen aan de Ecole Centrale in Parijs begon Homolle in 1978 bij de GTM-Entrepose Group. In 1988 maakte hij de overstap naar BASF waar hij in 1993 werd benoemd tot Algemeen manager van de autolakken divisie in Clermont de l'Oise. Eind 1996 werd hij verantwoordelijk voor het personeel dat in centraal-Europa werkte. In 2002 kreeg hij de functie van voorzitter BASF Frankrijk.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan van Wondergem