Van der Laan laat eis samenwerking kleine podia vallen

Samenwerking tussen kleine podia verdwijnt als onwrikbare eis voor het verkrijgen van subsidie van het Fonds voor de Podiumprogrammering en Marketing (FPPM). Staatssecretaris Van der Laan van Cultuur zei dat gisteren bij het tweejarig jubileum van het fonds in Utrecht. Van der Laan vindt het bestaan van de eis wel terecht, maar geeft toe dat er soms onwerkbare situaties door ontstaan. Het laten vallen van de voorwaarde geeft podia meer ruimte om zelfstandig hun artistieke ideeën over programmering te ontwikkelen, stelt Van der Laan. Verder stelde de staatssecretaris dat ze in de nieuwe Cultuurnota, zoals nu al het geval is door de regeling Kleinschalige Podia, een deel van het FPPM-budget speciaal zal bestemmen voor kleine podia. Op 19 april komt de Raad voor Cultuur met het advies-Kunstenplan en op Prinsjesdag presenteert Van der Laan haar definitieve plan.