Erasmusprijs voor Syriër, Marokkaan en Iraniër

De Stichting Praemium Erasmianum heeft de Erasmusprijs dit jaar toegekend aan Sadik Jalal Al-Azm (Syrië), Fatema Mernissi (Marokko) en Abdulkarim Soroush (Iran). Ze hebben zich ieder op eigen wijze beziggehouden met de discussie over modernisering van een sterk op religie geënte cultuur en verdienen het gehoord te worden, meldde de stichting vandaag. De stichting wil recht doen aan een diversiteit van visies en aan regionale verschillen binnen de islamitische wereld. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa buitengewoon belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaal-wetenschappelijk gebied. Aan de prijs is een geldbedrag van 150.000 euro verbonden. De prijsuitreiking heeft in het najaar plaats in Amsterdam.