Zege Roddick en Williams in Key Biscayne

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft het toernooi van Key Biscayne, onderdeel van de Masters Series, op zijn naam gebracht. Zijn opponent Guillermo Coria won in de finale (best-of-five) nog wel de eerste set met 7-6 (tiebreak 7-2), maar verloor mede doordat hij last hield van zijn rug de volgende sets met 3-6 en 1-6. Daarna gaf de Argentijn op. Roddick verdiende met zijn Masters-titel ruim een half miljoen dollar.

Coria voelde de pijn vroeg in de wedstrijd in zijn rug schieten. Bij 5-5 maakte hij de volgende game nog af en riep toen fysiotherapeut Bill Norris te hulp. Deze legde de Zuid-Amerikaan languit op de baan, gaf hem een ontstekingsremmend middel en probeerde het ongemak weg te kneden. Het mocht uiteindelijk niet baten.

Pure vechtlust hield Coria, aangemoedigd door een schare enthousiaste landgenoten, aanvankelijk op de been. De Argentijn verbeet de pijn nog geruime tijd, maar erkende na twee uur dat er tegen een topfitte Roddick geen verrassing meer in zat. Hij borg het racket voor het begin van de vierde set gedesillusioneerd op.

,,Het deed ongelooflijk zeer. Ook al pakte ik die eerste set, op dat moment wist ik al dat ik het einde niet zou halen. Maar ik wilde het publiek niet teleurstellen en ben daarom zo lang mogelijk doorgegaan'', zei Coria, in de tweede en derde set geen schim van de speler die de favoriet in het begin van de partij weerwerk bood.

Serena Williams heeft in haar eerste tennistoernooi sinds Wimbledon vorig jaar onmiddellijk toegeslagen. Niet meer dan vijftig minuten had de 23-jarige Amerikaanse zaterdag nodig om de finale van Key Biscane te winnen tegen de Russin Jelena Dementjeva: 6-1 en 6-1.

Voor Serena Williams was het de 24ste toernooizege, waaronder zes grandslams. Zij bleef aan de kant sinds Wimbledon, waar ze een knieblessure opliep. Na de operatie had zij maanden nodig om weer op het oude niveau te komen. In de tussentijd passeerden Justine Henin en Kim Clijsters, beiden uit België, haar op de wereldranglijst.