Wereldwijde schok: `David ging vreemd!'

Het is háár schuld! Nee, niet van de mooie Rebecca Loos, het 26-jarig meisje dat in het bed van David Beckham terecht kwam. Maar van Victoria, zijn vrouw. Want terwijl híj in Madrid aan een nieuwe voetbalcarrière was begonnen, bleef zíj in Engeland, met de kinderen.

Dat is de draai die de Britse tabloids geven aan de primeur waarmee The News of The World gisteren `een wereldwijde schok' teweeg bracht: Ja, David ging vreemd, maar David kan nu eenmaal niks fout doen. Dus is hij de eenzame zoeterd, die troost zocht en kreeg, en is Victoria een kreng. ,,Het deed hem pijn dat Victoria hem negeerde'', zei een `vriend van de familie'. ,,Hij moest weken zonder seks, en probeerde Victoria trouw te blijven. Maar something had to give.''

De vriendschap met Rebecca, die werkte voor Beckhams managementbedrijf SFX en de dochter zou zijn van een Nederlandse diplomaat, was al langer geen geheim. Kort na Beckhams transfer van Manchester United naar Real Madrid, vorige zomer, werden de twee in elkaars gezelschap gefotografeerd bij het verlaten van Madrileense clubs. En waar rook was, was ook vuur, volgens de krant die zijn bijnaam News of the Screws weer eens eer aandeed: `Negentig minuten na deze foto bedreven zij voor het eerst de liefde'. Waarna details volgen over Beckham de tedere, gepassioneerde én onuitputtelijke minnaar, en de hitsige sms'jes die de twee uitwisselden.

Beckham doet het verhaal af als ,,ridicule'' leugens. ,,De waarheid is dat ik gelukkig ben getrouwd met een fantastische vrouw.'' Maar het brengt de pers niet tot zwijgen, temeer daar Victoria gisteren ,,voor een vakantie'' het land heeft verlaten, met een zonnebril op. Alle tabloids brengen het verhaal vandaag op de voorpagina. Want publiciteit over Beckham is geld waard.

De man zelf vertegenwoordigt 75 miljoen euro aan contracten met Nike, Adidas en Vodafone, ongeveer even veel als zijn persoonlijke banksaldo. Rebecca Loos is er evenmin slechter van geworden. Zij houdt aan haar verhaal naar verluidt een bedrag met zes nullen over.