Lucky Ajax wint van Groningen

Ajax heeft gistermiddag met moeite met 2-1 van FC Groningen gewonnen. De Amsterdammers hadden het lange tijd zeer moeilijk tegen de zeer verdedigend spelende noorderlingen, die zelfs even zicht hadden op een gelijkspel.

Ajax kwam in de 57ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Van der Vaart, maar zag Salmon een kwartier voor tijd verrassend de gelijkmaker maken. Vlak voor tijd behoedde Heitinga Ajax met een buitenspeldoelpunt voor het eerste puntenverlies van dit seizoen voor eigen publiek.

Trainer Jans van FC Groningen voelde zich gisteren na afloop van de wedstrijd net Calimero. ,,Zij zijn groot en wij zijn klein'', pruilde de oefenmeester. Jans had het gelijk echter wel aan zijn zijde. Heitinga kopte in de 85ste minuut raak uit een vrije trap van Van der Vaart, die onderweg nog werd aangeraakt door Escudé. ,,Volgens mij stond ik wel buitenspel'', beaamde de international na de wedstrijd eerlijk. ,,Ik keek nadat ik de bal had binnengekopt nog wel naar de scheidsrechter, maar die liep al met driehonderd kilometer per uur naar de middenlijn.'' Lachend: ,,Ik ben blij dat hij vandaag zo scherp was.''

Jans kon er de humor niet van inzien: ,,Ik heb absoluut geen minderwaardigheidscomplex, maar vandaag voel ik me toch wel een beetje misdeeld door scheidsrechter Oskam. Niet alleen door het doelpunt, maar ook door de gele kaart die hij gaf aan Krstev. Dat was volgens mij een zuivere tackle op de bal. En door die kaart is hij voor volgende week dus geschorst.''