Formule1 circuit in Bahrein

De Formule 1-race op het Bahrein International Circuit was de derde van het seizoen. Met een maximale score van dertig punten gaat winnaar Michael Schumacher aan de leiding in het wereldkampioenschap. Er staan nog vijftien races op het programma. Over twee weken probeert Michael Schumacher zijn zegereeks een vervolg te geven, voor eigen Ferrari-publiek, tijdens de Grote Prijs van San Marino, in Imola, niet ver van de thuisbasis van Ferrari, het stadje Maranello. De fans van de Italiaanse renstal maken waarschijnlijk voor het laatst de gang naar het circuit dat naar Enzo Ferrari en diens zoon Dino is genoemd. Formule 1-baas Bernie Ecclestone kiest in toenemende mate voor races buiten Europa en vindt één race op Italiaanse bodem, de Grote Prijs van Italië in Monza, genoeg.