Dader schietpartij voortvluchtig

Bij een schietpartij in Muiderberg zijn afgelopen zaterdagavond drie Marokkaanse jongemannen gewond geraakt, van wie één ernstig. De dader, een skinhead van autochtone afkomst, is nog voortvluchtig, zo laat de politie Gooi en Vechtstreek weten. De dader is bij de politie bekend.

Het schietincident op de Brink in Muiderberg gebeurde afgelopen zaterdag rond negen uur 's avonds tijdens een confrontatie tussen vijf Marokkanen en een groep van ongever twintig skinheads. De Marokkanen, afkomstig uit Naarden, spraken de skinheads aan over een eerdere ruzie in hun stad. Een van de skinheads haalde daarop een pistool tevoorschijn en opende het vuur.

Bij de schietpartij raakten twee Marokkanen lichtgewond. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Een van de Marokkanen werd in zijn buik geraakt, en werd overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De politie heeft inmiddels een recherchebijstandsteam opgezet. Volgens de politie blijkt uit het onderzoek tot nog toe dat de schietpartij een individuele actie was. De toestand van de zwaargewonde Marokkaan is stabiel, zo liet een woordvoerder van het korps Gooi en Vechtstreek vanmorgen weten.