Advocaat Jackson in de aanval

De advocaat van popzanger Michael Jackson, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige, heeft vrijdag van de rechtbank in het Californische Santa Maria geëist dat zij aan de `grand jury' honderd bewijzen voor de onschuld van Jackson mag overleggen. Daaronder zijn schoolrapporten en psychiatrische rapporten uit 2000 over de nu 14-jarige jongen die Jackson beschuldigt. De rapporten maakten deel uit van een dossier van een rechtszaak tegen de jongen na een winkeldiefstal. De jongen werd uiteindelijk niet vervolgd na een schikking van 150.000 dollar. In 2001 onderging de jongen chemotherapie, zijn moeder was in 1998 onder psychiatrische behandeling. De rechtszaak tegen Jackson, die zegt onschuldig te zijn en die vrijdag zelf niet aanwezig was, speelt zich nu geheel achter gesloten deuren af. Namen van getuigen moeten geheim blijven. Advocaten mogen naar buiten toe niet spreken over de meeste aspecten van de zaak. Maar ze mogen vanaf nu wel geschreven reacties op nieuwsverslagen voorleggen aan de rechter, die vervolgens beslist over publicatie daarvan.