Acht pagina's van partituur van Bach teruggevonden

Acht pagina's van de verloren partituur van de Hochzeitskantate BWV 216 van Bach zijn na bijna tachtig jaar teruggevonden in de nalatenschap van de Japanse pianiste Chieko Hara, heeft de Japanse musicoloog Tadashi Isoyama bekendgemaakt. Hara was getrouwd met de Spaanse cellist Gaspar Cassado, die Bachs muziek, slechts de partijen voor sopraan en alt, waarschijnlijk heeft verworven bij nabestaanden van Felix Mendelssohn-Bartholdy, een Bachbewonderaar die in de Bachstad Leipzig woonde. Bach schreef de cantate Vergnügte Pleissenstadt in 1728 voor het huwelijk van Johann Heinrich Wolff en Susanna Regina Hempel. Bestaande afschriften van de muziek verschillen met de nu teruggevonden delen, die de Universiteit van Tokio in facsimile zal publiceren.