Waterdicht huisverhuur

Het tijdelijk verhuren van een eigen huis kan lastig zijn door de huurbescherming of doordat een huurder het huis niet wil verlaten. Zelf verhuurde ik mijn huis voor zeven maanden. De huurder had zijn huis verkocht en bouwde een nieuw huis. Omdat ik de risico's ken, bedacht ik het volgende: de huurder gaf mijn notaris een niet-royeerbare bankgarantie van 25.000 euro, voor het geval hij het huis niet op het afgesproken tijdstip zou verlaten. Alles ging goed. Zo'n regeling is eenvoudig en goedkoop. De huurder vond het redelijk, gezien de wetgeving rond huur en de zekerheid die ik wilde.

(V. A)

Inderdaad een praktische waterdichte regeling, maar je moet wel met een huurder van doen hebben die bij zijn bank een bankgarantie kan krijgen en betalen.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele