`Vrije import drank binnen de EU'

Europees commissaris Bolkestein (interne markt) wil twee regels voor de beperking van drankimport door burgers binnen de Europese Unie verregaand versoepelen. Bolkestein komt daarmee vooral Britse en Scandinavische consumenten tegemoet, die nu in eigen land hoge importheffingen betalen. Vooral Britse toeristen maken gebruik van trips naar het continent om massaal drank en tabak in te slaan, omdat daar in eigen land zeer hoge accijnzen voor gelden. De Britse douane heeft tal van beperkingen opgeworpen. Bolkestein wil nu de invoer verder liberaliseren door consumenten uit landen als Groot-Brittannië of de Scandinavische lidstaten geen beperking voor de hoeveelheid te importeren drank meer op te leggen. Ook mogen vrienden of transportfirma's (internet-)bestellingen meenemen.