Spaarbeleg belegerd

Van eind 1998 tot eind 2003 legde ik maandelijks 400 gulden in voor het Sprintplan van Spaarbeleg; totaal 24.000 gulden. Er werden aandelen gehuurd voor 60.000 gulden. Mij werd een garantiebedrag toegezegd van 54.000 gulden. Eind vorig jaar kreeg ik te horen dat er geen sprake was van rendement én dat ik mijn inleg kwijt ben. Kan dat kloppen?

(K. de K.)

Dat weet ik niet. U kunt dat zelf nagaan in uw contract met Spaarbeleg, de betreffende voorwaarden ervan en de afrekening van Spaarbeleg. Het klopt vast wel. U bedoelt waarschijnlijk of u hier (juridisch gezien) genoegen mee moet nemen. Dat weet ik ook niet, maar u staat hierin niet alleen. De Vereniging Consument & Geldzaken (www.geldwijs.nl) heeft een belangenvereniging opgericht die de schade probeert te beperken. Zie de website www.spaarbelegering.nl

    • Adriaan Hiele