Rude Rich and the High Notes:

Geen wonder dat de Jamaicaanse skamuziek van tijd tot tijd een revival beleeft, want ska betekent ritme, bezieling en vrolijkheid. De Belgische groep The Internationals gaat het feestgevoel van de ska met een vierkoppige blazerssectie te lijf en voegt er een modieus element van wereldmuziek aan toe, bijvoorbeeld in het Afrikaans getinte `Jellybean bonanza'. Hun lollig verpakte album The People Love It is grotendeels instrumentaal en mist de afwisseling van het uit oprechte liefde voor authentieke ska, rocksteady en vroege reggae geboren Soul Stomp van de Amsterdamse groep Rude Rich and the High Notes. Zanger Tobias Breekveldt heeft het warme timbre van een jonge Peter Tosh en geeft soul aan klassiekers als `On the bank' van The Coolies en `Money worries' van Ernest Wilson. The High Notes blinken uit in beheerste ritmes, met de gepeperde blazers en de fraaie samenzang als onderscheidende factoren.

Soul Stomp

(RR/Sonic) ****

    • Jan Vollaard