Nieuwe wandelroute

De VVV van Putten op de Veluwe bestaat 100 jaar, en viert dat met een nieuwe wandelroute die 14 april open gaat.

,,De aanleg van de spoorlijn in de 19e eeuw, haalde Putten uit zijn eeuwenlange isolement,'' stelt de VVV Putten in een persbericht, waarin bekend gemaakt wordt dat de VVV Putten aanstaande 13 april precies 100 jaar bestaat.

Door de trein kwam het vreemdelingenverkeer `goed op gang en heeft het toerisme een grote vlucht genomen,' aldus de jarige Vereniging voor Vreemdelingenverkeer.

Het 100-jarig bestaan van VVV Putten is aanleiding geweest tot het ontwikkelen van de wandelroute en brochure `Wegwijs in het Sprielderbos'.

De vijf kilometer lange route is gemarkeerd en bestaat uit elf informatiepanelen.

Volgens de VVV leven `in de verborgenheid van het Sprielderbos' bijna alle zoogdieren die in de Nederlandse bossen voorkomen. Niet dat je overdag zo maar oog in oog met een hert staat – maar, stelt de vereniging: ,,Wel kunt u met een alert oog sporen ontdekken, die u het gevoel zullen geven dat u niet alleen in het bos bent.'' De nieuwe wandelroute voert langs landgoed Groot Spriel, naald- en loofbossen, oude landbouwgronden en heide.

Vanaf 14 april kunt u bij de VVV, Kerkplein 15 in Putten een brochure verkrijgen à €1,00 met daarin een uitgebreide beschrijving van de wandeling.

VVV Putten,

Kerkplein 15,

inl 0341 351777