Nancy Marano:

Ze stond begin jaren '90 enkele keren op het North Sea Festival als de vrouwelijke helft van Marano & Monteiro. Maar dat deed op de foto zo sterk denken aan het echtpaar Gert & Hermien dat je vliegensvlug voor iets anders koos. Een vooroordeel dat misschien hartstikke fout was want op You're nearer toont Marano zich een zangeres met veel bagage. Dat ze op deze recente cd zo warm en jazzy voor de dag komt is danken aan het Nederlandse sextet met onder anderen pianist Rob van Bavel en trombonist Ilja Reijngoud. Plus aan het zorgvuldig gekozen repertoire met Billy Strayhorns `Bittersweet' en `The Shining Sea' van Johnny Mandel, stukken die je zelden hoort. Dat Marano het ook in haar eentje af kan, blijkt uit de titelsong van Richard Rogers en `Detour Ahead', een favoriet van Billy Holiday. Van 8 t/m 17 april is Marano in Nederland voor concerten, workshops en masterclasses, te beginnen in Deventer.

You're nearer

(Munich BMCD 427) ****