Verder verschenen

De Braziliaanse architect en popmuzikant Gilles Eduar maakte een bont gekleurd prentenboek over beroepen. In Wat wil je later worden? komen onder meer een voorleesmoeder, een uitgever, een brommerkoerier en een bestrijder van milieuververvuiling voorbij. Op elke pagina is zoveel te ontdekken dat meekijken gewenst is. (Querido, €15,95, 5+)

Toon Tellegen had nog een aantal ongepubliceerde dierenverhalen liggen, Annemarie van Haeringen maakte een selectie en bewerkte ze tot een animatieserie voor de VPRO-televisie. Vijf verhalen staan in Plotseling ging de olifant aan. Weinig dieren die zo mooi kunnen denken. (Querido, 4+, €13,50)

Voor kinderen die fantaseren over een spionnenbestaan schreef Sandy Ransford Handboek Geheim Agent met praktische tips voor geheimschrift, vermommingen en het schaduwen van een verdachte. (De Fontein, 9+, €9,95)

Rik Hoogendoorn – beter bekend als Rik van Sesamstraat – debuteert als kinderboekenschrijver met Mark en het mysterie van het Boze Meertje. Al op pagina veertien duikt het monster op en doet Hoogendoorn een beroep op de goedgelovigheid van de lezer. Geen stilistisch hoogstandje. (Van Goor, 125 blz. 10+, €12,95)