`Sterke groei van wereldeconomie'

De wereldeconomie zal dit jaar groeien met 4,7 procent dankzij de robuuste groei in de Verenigde Staten en Azië, in het bijzonder in China. Maar in 2005 zal de groei van de wereldeconomie wat afnemen en blijven steken op 4 procent. Dat voorspelt volgens The Wall Street Journal van vandaag Michael Mussa, als voormalig topeconoom van het Internationaal Monetair Fonds nu werkzaam aan het Institute for International Economics, een denktank in Washington. Volgens hem is de economische groei in 2004 en 2005 niettemin de sterkste tweejaarlijkse groei die de wereldeconomie doormaakt sinds de beginjaren tachtig. Europa blijft met 2 procent economische groei in 2004 en 2,25 procent groei in 2005 opnieuw ver achter bij de wereld als geheel, zegt Mussa. Het IMF zelf komt eind deze maand met zijn jongste voorpellingen voor de wereldeconomie.