Sony klaagt Kodak in VS aan wegens inbreuk op patent

Sony heeft het Amerikaanse fotografieconcern Eastman Kodak voor de rechter gedaagd wegens patentbreuk. Het Japanse elektronicaconcern maakte gisteren bekend dat Eastman Kodak zeker tien patenten heeft geschonden die Sony heeft op digitale fototechnieken. Sony wil de financiële schade vergoed hebben, inclusief de kosten van de rechtszaak. Hoeveel vergoeding Sony eist, is niet bekendgemaakt. Ook moet Eastman Kodak stoppen met de verkoop van de camera's waarin de gewraakte technieken verwerkt zijn. Vorige maand diende Eastman Kodak een aanklacht in tegen Sony. Ook hier gaat het om digitale beeldtechnieken voor het opslaan, kopiëren en afdrukken van digitale beelden. Kodak trok in 2001 al aan de bel bij Sony. Ook het Japanse elektronicaconcern Sanyo kreeg het Amerikaanse concern over de vloer. Sanyo heeft wel betaald.