Regeling Spooren

PSV en ex-commercieel directeur Fons Spooren zijn het eens geworden over een afvloeiingsregeling. Dat heeft PSV-voorzitter Harrie van Raaij gezegd.

PSV ontsloeg Spooren op staande voet nadat hij door justitie werd verdacht van sex met minderjarige jongens in het Eindhovense Anne Frankplantsoen. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie hem van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel omdat Spooren zijn HIV-besmetting zou hebben verzwegen.

In december vorig jaar ruzieden PSV en Spooren nog over de hoogte van de vertrekregeling van de ex-directeur. Hij zat enige tijd vast en wacht momenteel op de behandeling van zijn strafzaak. Spooren staat onder begeleiding van de reclassering en moest in relatietherapie met zijn vrouw.

Tegenover Omroep Brabant zei Van Raaij gisteren dat ,,alles is geregeld in een persoonlijk gesprek zonder inmenging van advocaten''. Hij zei niets over de hoogte van de vertrekregeling. ,,In dit soort zaken moet je tot een Salomonsoordeel komen. En dat is gebeurd'', aldus Van Raaij die zelf binnenkort opstapt.

PSV hoopt verder op korte termijn tot overeenstemming te komen over een langer verblijf van John de Jong en Wilfred Bouma bij de landskampioen. PSV wilde de contracten van beiden openbreken en verlengen tot 2007.