Kostschool (slot)

De laatste weken op Wispers (de kostschool in Engeland waar ik vijf weken zit) vliegen voorbij. We gaan veel naar het theater en zelf doen we ook aan acteren, bijvoorbeeld op onze Drama Evening. Door het harde licht op het toneel moesten we grote hoeveelheden make-up op. Helaas was ik vergeten om mijn make-up eraf te halen, dus de volgende ochtend zat mijn mascara overal! We hebben ook nog de traditionele Easter Biscuits gemaakt. Dat was heerlijk (deze keer niet te veel zout) en ik heb ze met iedereen gedeeld. We moesten ook een soort spreekbeurt (speech) doen. Dat moet dan eerst voor de klas, en als je door gaat naar de volgende ronde (het lijkt wel Idols), moet het voor de hele school. Toen ik door ging vond ik het een eng idee, maar uiteindelijk ging het best goed. Ik heb als prijs een boekenbon en een doos met Easter Chocolates (helaas snel op) gekregen.

Het was moeilijk om de school weer achter te moeten laten. Iedereen ging een andere kant op, de meesten heel ver weg. Ik moest ook mijn tassen pakken. Dat was een grote klus. Moeilijk om afscheid te moeten nemen van al mijn vriendinnen daar (mijn klas was veertien meisjes, dus dat is heel gezellig), maar na veel omhelzingen en beloftes om te schrijven lukte het toch. Op de foto hiernaast zie je een paar vriendinnen van mij. Die heb ik in de Common Room gemaakt, dat is een soort relaxlokaal waar je in alle pauzes en tussenuren kan zitten. Een meisje uit mijn klas rende als een dolle door de kamer, want ze wou overal op staan. Dat is haar dan ook wel gelukt! De tijd in Engeland is met deze vijf weken mooi afgerond. Ik heb er een paar mooie vriendschappen bij. Ik vond dit een hele mooie tijd en heb er veel van geleerd!

Eigen nieuws van Sophie Meerstadt, 11 jaar, Bussum