Eigen nieuws

Mijn lege hoofd

is mijn hoofd, totaal leeg.

Dit is mijn hoofd, zo zacht als deeg.

Totaal verloren, zonder een idee.

Totaal verloren, leef met me mee.

Helemaal leeg, ik wou dat er wat in zat.

Helemaal leeg, in de verte zag je nog

een kever die het laatste opat.

Alleen mijn hersens, half bevroren.

Alleen mijn hersens, maar dan verloren.

Alles is niks, mijn ideeën zijn weggevlogen.

Alles is niks, dat zie ik met mijn ogen.

Het is hier ijs, mijn hersens ook.

Het is hier ijs, je ziet het kouwe rook.

Er staat hier wind, die blaast alles weg.

Er staat hier wind, geloof wat ik zeg.

Eigen gedicht van Robinson von Grumbkow 9 jaar) uit Leiden

Lente

oh, het is weer lente op deze mooie dag

iedereen heeft een stralende lach

ik ben blij en geef een kus

aan mijn vader, moeder en zus

Eigen gedicht van Myrte Tjoa, 8 jaar, Den Haag

Bloemen

Hou jij van de bloemen?

Waar bijen in zoemen?

Straks zijn die er niet meer,

Want ze worden gemold.

Zullen we eens zeggen, daar gaan we wat aan doen!

Nou geef dan eerst bloemen uit de tuin een zoen.

Nou hoop ik dat dit gedicht jou iets heeft gezegd,

want bomen en bloemen hebben ook levensrecht.

Eigen gedicht van Jasmijn Tiemersma, 10 jaar, uit Teteringen

Vervelende mug

In de zomer is het heet

Ik krijg opeens een muggenbeet

En dan krijg ik een grote bult

Om er af te blijven heb ik geen geduld

Het kriebelt, het kriebelt, oh wat is het naar

Kreeg ik die mug maar te pakken, oh had ik hem maar

Eigen kriebelgedicht van Wouter Gelling, 7 jaar, Delft

Verslag over mieren

In ons huis zijn veel mieren. Ze komen van de voordeur tot de keuken. Het zijn zwarte en ze kunnen steken. Mijn broer dacht eerst dat ze niet steken. Hij probeerde eentje te pakken. Toen hij eentje had zag hij dat de mier hem wou steken. Mieren leven in een groep. Een mannetjesmier gaat dood als hij heeft gepaard.

Eigen mierennieuws van Alan de Boer, 5 jaar, uit Oldeberkoop

Zelf een schilderij maken

Ik ben samen met mijn tante naar het museum in Utrecht geweest. Het heet Vissticks voor guppies. Er waren schilderijen over vissen. Bijvoorbeeld een schilderij dat ik heb gezien waarop een mevrouw een vis kocht en een jongen haar portemonnee stal. Er waren vissen op sterk water en skeletten van vissen. Op de speelzolder kon je spelen met vissen en zelf een schilderij maken. Niet met verf maar met spullen die je in een hok zet. Als je de spullen in het hok hebt gezet, lijkt het een schilderij. Alleen het schilderij blijft er niet altijd staan.Iemand anders kan het schilderij veranderen. Dat vind ik niet erg, want die ander kijkt eerst hoe ik het heb gemaakt en gebruikt dan ook een beetje mijn idee. Ik vond het in ieder geval heel leuk!!!

Eigen vissennieuws van Lisanne Johannes, 10 jaar, Zevenhuizen (ZH)