`Big Three' verliest verder van Japan

Japanse autofabrikanten blijven in de Verenigde Staten marktaandeel afsnoepen van de `Big Three', te weten General Motors, Ford en Chrysler (eigendom van het Duitse Daimler). Dat meldt vandaag de Financial Times. Nissan (grotendeels eigendom van het Franse Renault) zag in maart zijn Amerikaanse autoverkoop met 3,03 procent stijgen tot het recordaantal van 90.494 auto's en Toyota met 5,5 procent tot het recordaantal van 174.209 auto`s. Vorig jaar was het gecombineerde marktaandeel van de `Big Three' al geslonken van 61,4 naar 59,3 procent ondanks de financiële voordelen die de Amerikaanse autofabrikanten de autokopers geven. Vorig jaar liepen die op tot gemiddeld 4.000 dollar. Bij de Europese autofabrikanten is het resultaat gemengd. Volkswagen verkocht in maart 18,5 procent minder auto's (in totaal 21.331) in de VS dan vorig jaar, BMW 8 procent meer (in totaal 25.545) en Porsche zelfs 24 procent meer (2.818). Dat meldt vandaag de Financial Times Deutschland.