Voorkeur Muziek

The Shins

Intelligente liedjespop van The Shins uit New Mexico. Zanger/gitarist James Mercer zingt met een hoge snerp over intrigerende onderwerpen, zoals de vrienden die hij het liefst in de tuin zou begraven en dromen die een boot drijvende houden. Met heldere gitaren en gave orgeltjes halen The Shins de hele pophistorie van Kinks en Beach Boys tot XTC en The Smiths overhoop. Hun melodieën en lalala-koortjes stemmen vrolijk. Naast The Shins optredens van British Sea Power, Tombola, 90 Day Men en Woodstar.

3 april 19u30 Paradiso, Amsterdam res 020-6264521.

Frank Martin

Het passie-oratorium Golgotha van de Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin wordt uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest olv Jan Latham-Koenig en Groot Omroepkoor. De ets De drie kruisen van Rembrandt was voor Martin de inspiratie voor dit werk dat in 1949 in Genève in première ging. Solisten zijn David Wilson-Johnson, Claudia Patacca, Margriet van Reisen, Donald Kaasch en Michel Brodard.

Golgotha: 8 april 20u15 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht res 030-2314544.

Theo Loevendie

Het Rotterdamse Doelen Ensemble speelt onder leiding van dirigent Arie van Beek op 4 april het programma Starring Theo Loevendie met verschillende stukken van de Amsterdamse componist: Fanfare, Laps, Dance, Koraalvariaties, Timbo, Bons en het Chinese sprookje De Nachtegaal, waarin Loevendie optreedt als verteller.

Theo Loevendie: 4 april 20u15 Jurriaanse Zaal De Doelen Rotterdam. 19u30: inleiding door de Rottterdamse componist Hans Koolmees in de Van Cappellenzaal res 010-2171717.